1972-1986

In september 1972 ziet Pascal het levenslicht en groeit op in Zutphen. In 1986 schrijft hij op een avond een liedje, bedenkt er een melodie bij en neemt het op. Vervolgens stuurt hij het opgemomen werk naar Roy Beltman van Corduroy. In winkels zingt Pascal het liedje voor het publiek en op school voor zijn klasgenoten. Twee meisjes uit zijn klas waren zijn achtergrond danseressen. Voor een optreden kregen zij 5 gulden. 'hoe kan ik zanger worden?' was de vraag die Pascal stelde in het redactielokaal van het Zutphens dagblad. Hier zagen ze hem voor 7 in plaats van 14 jaar aan. Het artikel is hieronder te lezen.


1989-1993

In 1989 richtte hij samen met twee andere jongens "The Spikerjacks" op. Opnamen hiervan moeten er zijn, maar zijn tot op de dag van vandaag niet teruggevonden. De naam "Spikerjacks" ontstond omdat Pascal een spijkerjack droeg. Pascal nam ook nummers op met verschillende stemmetjes die hij vanaf 1995 zou gebruiken in zijn eigen radio programma bij een lokale omroep. Pascal nam tussen 1991 en 1993 demo's op bij Funtracks in Amsterdam en Nijmegen. Hij schreef de teksten veelal zelf.

1998-2002

Pascal neemt in 1998 met zijn collega`s een cd op. Hoewel het als een grap begon, dook de media er al snel bovenop. Tussen 2000 en 2002 won Pascal drie maal de eerste prijs tijdens een soundmix wedstrijd in Deventer. "My way" en "Before the next teardrop falls," waren de nummers die hij hier zong.

2005-2006

Op 4 juni 2005 deed Pascal mee aan de regionale Idols Contest in Silvolde. Hij zong "The Oscar Harris Medley" en mocht van de jury direct door naar de finale. Tijdens de finale op 19 juni, won Pascal de 4e prijs. In Deventer zingt hij op 24 september voor een stampvolle zaal. Pascal wist niet dat het alleen om Nederlandstalige muziek moest gaan. Als hij in het Engels begint te zingen, wordt de sfeer snel grimmig. Ongemakkelijk besluit hij toch door te gaan met zingen en weet na een tijdje de sfeer positief om te laten slaan. Hij kreeg hiermee respect van andere artiesten die in een vergelijkbare situatie de zaal meteen hadden verlaten. In november komt Pascal`s demo album uit die dan snel is uitverkocht.

Op 3 februari 2006 zingt Pascal tijdens de cd-presentatie (en 12e verjaardag) van Savana uit Deventer. Tijdens het zingen van het nummer "het licht in mijn leven" slaan de stoppen door en valt alles uit.

2008-2009

Op 9 januari 2008 legt Pascal de laatste hand aan een aantal nieuwe nummers voor zijn debuutalbum. Zijn vader komt op 26 februari van dat jaar plotseling te overlijden. Voor hem schrijft Pascal direct na het overlijden het nummer "Lieve Pa," dat op het debuutalbum te vinden is.

Pascal brengt in 2009 de single "Lieve Pa" uit met bijbehorende clip. Vele optredens en interviews door het hele land volgen. Niet alleen het Nederlandstalige repertoire bevalt, ook nummers van o.a. Elvis Presley en Jack Jersey bevallen het publiek goed. De single 'Lieve Pa' staat bij vele stations op de eerste plaats en op straat herkennen ze pascal regelmatig. Er komt een tweede single met clip uit: 'Je bent alles.' De laaste nummers voor het album 'Recht uit mijn hart' worden op 23 april opgenomen in de studio van Arnold Muhren (The Cats) in Volendam. Pascal is een groot fan van The Cats en het opnemen bij Arnold in de studio, was altijd al een wens van hem. Ter afsluiting van het jaar 2009 kwam Pascal met een kerstalbum.


2010-2013

In september 2010 komt Pascal met het album "Always on my mind." Het album bevat 15 nummers van een van zijn grote voorbeelden: "Elvis!"

In 2011, 25 jaar nadat Pascal zijn eerste nummer schreef, komt hij met de videoclip "Het licht in mijn leven."

Pascal start 2013 met met de single "Loving arms." en een bijbehorende videoclip. In de videoclip is pascal als baby te zien. "Loving arms" kwam op de eerste dag (9 januari) binnen op de 15e plaats in de tv oranje parade. Op 23 juni geeft Pascal zich op voor het tweede seizoen van "Bloed, zweet en tranen." (een programma op sbs6) Hij krijgt een uitnodiging voor de opnamen, maar ontdekt deze te laat. Ook doet Pascal mee aan de tweede aflevering van "Join the beat." (NPO) 'DJ Pascal feat. The Break!' komt op 21 november met de single "We`re gonna dance tonight" . Meer dan 112.000 youtube hits had het nummer binnen 2 weken. Voor Pascal een overstap van zingen naar produceren en met succes!


2014-2015

Op 15 maart 2014 komt "Music beats" uit. Het 2e nummer dat hij als DJ uitbrengt. Op 7 Juni volgt het nummer "The Different" . Midden zomer is het de bedoeling dat Pascal weer met een Nederlandstalig nummer komt. De oorspronkelijke plannen komen direct te vervallen als Pascal de vraag krijgt om een nummer te schrijven voor stadgenoot Rowen Bats. Rowen kwam op 12 jarige leeftijd om bij de ramp met de MH17 op 17 juli. Kort voor de herdenking (op 2 augustus) is het nummer "Rowen" klaar en zingt Pascal voor de meer dan 1000 aanwezigen. Er komt een clip en single van het nummer uit. De clip komt binnen op nr.5 (TV Oranje) en staat op plaats 189 in de oranje top 1000 van het jaar 2014. Vlak voor het persen van de single, schrijft Pascal nog een tweede nummer, "We missen jou." De titels smelten samen tot: Rowen, we missen jou.


Op 11 april 2015 presenteert Pascal de eerste editie van Zutphens talent, die door hemzelf en een vriend is opgezet. Het blijkt een groot succes te zijn. Tijdens deze show zingt Pascal het nummer 'we missen jou' voor Rowen. Eerst is er nog twijfel dit te doen, omdat die avond in het teken van de artiesten staat. Pascal besluit het toch te doen. "Ik vind het belangrijk om toch even stil te staan bij Rowen en voel dat ik dit voor hem moet doen." Aldus Pascal. Voor de uitvaart van Rowen (4 juli), schrijft Pascal het nummer 'zonnebloemen' (afscheid doet pijn). Hij zingt op deze moeilijke dag uiteindelijk het nummer 'We missen jou' voor hem. Met de onthulling van een monument voor Rowen op 17 juli (gerealiseerd door Pascal) wordt een zwaar jaar afgesloten. Als DJ komen er dit jaar 3 nummers: 'Say hello' feat. Danny Claire (25 juli), 'Follow me' (1 september) en 'You gotta know.' (3 oktober)


2018-2020

Op 27 mei 2018 kwam er een livealbum uit. De nummers werden opgenomen tijdens diverse optredens in zalen door het hele land. Pascal liet vaak zijn optredens recorden met het idee er later nog wat mee te kunnen doen. Track 11 van 'recorded live' is een bonustrack van het nummer 'we missen jou.' Dit nummer zong Pascal in 2015 voor plaatsgenoot Rowen Bats. (zie 2014/2015) Op 17 juli komt de clip 'He`ll have to go' uit. Het is de eerste clip sinds 2014 die op diverse tv stations te zien zal zijn.

Op 1 januari 2020 kwam het nummer 'The last man' (DJ Pascal Nobel feat. DeeDee) uit. Het zou het eerste nummer zijn van het debuutalbum als DJ. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten waardoor promotie van dit album kwam te vervallen. Op 31 december kwam het nummer 'We`re gonna dance tonight' (versie 2020) uit.

2021

Op 20 mei 2021 kwam het nummer 'Schoonmoeder' uit. Dit zal tevens het eerste nummer van Pascal zijn dat op diverse streamingdiensten te beluisteren is. Op 25 juni komt zijn boek 'Het geheim van Walraven' uit.

Weekblad Contact
Weekblad Stedendriehoek
Blurp
Etsy